Za poduzetničku infrastrukturu tri miliona KM

Bez autora
Feb 27 2011

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u 2010. godini za razvoj malih i srednjih preduzeća i obrt podijelilo je pet miliona KM nepovratnih sredstava, te je poduzetnicima omogućilo povoljan pristup novcu preko tri kreditne linije u ukupnom iznosu od 12 miliona KM. Prema podacima Ministarstva, u okviru ovih grant-sredstava dijeljena su sredstva za više različitih projekata, najviše je dijeljeno za razvoj poduzetničke infrastrukture u što spadaju poduzetničke zone, inkubatori, tehnološki parkovi, tehnološki centri itd. i za tu namjenu je dodijeljeno tri miliona KM. Prvenstveno je to podijeljeno za razvoj i uspostavu poduzetničkih zona, 36 opština u Federaciji je dobilo oko 2,8 miliona KM, a ostatak sredstava utrošen je na druge oblike poduzetničke infrastrukture...

Finansiranje poduzetništva i obrta: Za poduzetničku infrastrukturu tri miliona KMFederalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u 2010. godini za razvoj malih i srednjih preduzeća i obrt podijelilo je pet miliona KM nepovratnih sredstava, te je poduzetnicima omogućilo povoljan pristup novcu preko tri kreditne linije u ukupnom iznosu od 12 miliona KM.

Prema podacima Ministarstva, u okviru ovih grant-sredstava dijeljena su sredstva za više različitih projekata, najviše je dijeljeno za razvoj poduzetničke infrastrukture u što spadaju poduzetničke zone, inkubatori, tehnološki parkovi, tehnološki centri itd. i za tu namjenu je dodijeljeno tri miliona KM. Prvenstveno je to podijeljeno za razvoj i uspostavu poduzetničkih zona, 36 opština u Federaciji je dobilo oko 2,8 miliona KM, a ostatak sredstava utrošen je na druge oblike poduzetničke infrastrukture.

Pored poduzetničke infrastrukture, poticani su razvoj starih tradicionalnih zanata, stipendiranje učenika, udruženja obrtnika i novoosnovani subjekti male privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik